Cum sa sincronizezi cu Syncaila in DaVinci Resolve

DaVinci Resolve este singura solutie video din lume care combina editarea profesionala, corectie de culoare, efecte vizuale si post productie audio, toate acestea intr-un singur instrument de editare. Este desemeni foarte potrivit pentru lucrul in echipa, cu o singura solutie se poate lucra cu mai multi colaboratori, astfel incat coloristii, artistii VFX, editorii si sunetistii pot lucra simultan la acelasi proiect.

Dezvoltat de specialisti care lucreaza in domeniul productiei video Syncaila ofera o calitate si o viteza de sincronizare de calitate foarte buna sub forma unei aplicatii cu interfata intuitiva conceputa special pentru task-uri de sincronizare. Principalele aspecte de luat in calcul sunt: ordinea cronologica a proiectului (dupa data, ora si nume fisier), pana la 7 nivele de calitate si potrivit pentru proiecte mari, nefiind necesar divizarea acestora in clipuri mai mici.

Cum facem sincronizarea clipurilor video si audio?

DaVinci Resolve si Syncaila pot lucra impreuna prin export/import fisiere de tip XML. Primul pas e sa adaugam clipurile si sunetul din recorder pe care dorim sa il sincronizam in timeline. Iar apoi de la File exportam in format XML cu versiunea 5 in folderul unde este salvat si proiectul

1

2

Dupa ce am salvat fisierul XML deschidem Syncaila apasam pe “Open XML” adaugam fisierul salvat din Resolve.

3

Apasati pe butonul “Synchronize!” Nu trebuie sa asteptati pana se genereaza weveform-urile audio doar importam XML-ul si apasam butonul de sincronizare. Procesul de sincronizare va fi mai rapid deoarece Syncaila va sincroniza in paralel cu citirea fisierelor. Dupa sincronizare se salveaza fisireul tot in format XML.

4

Deschidem DaVinci Resolve si importati fisierul sincronizat. Sa nu folositi “Import Media from XML…” pentru ca o sa afiseze o eroare, pentru a importa corect trebuie sa acesezi “Timelines > Import > XML”.

5

Va aparea o fereastra noua cu proiectul iar noi va trebui sa debifam a doua optiune pentru a nu importa din nou clipurile in timeline. Dupa acest proces apasam pe OK , va mai aprea o fereastra pe care va trebui sa apasam tot pe butonul de OK, iar dupa aceasta vor aparea in timeline clipurile sincronizate.

6

\7

Concluzii

Am folosit deja de cateva zile si pana acum a functionat mai bine decat Pluraleyes pe care il avem si noi. Syncaila este mai rapid, sincronizeaza mai multe clipuri chiar daca sunetul nu este ok si reordoneaza mai multe clipuri. Avantajul major este ca nu trebuie sa incarcati toate clipurile in program ci va trebui doar sa generati un fisier XML. Am testat cu diferite marci de camere si clipuri audio de diferite lungimi iar pana acum am fost impresionati.  Pentru mai multe informatii despre produsul celor de la Syncaila accesati site-ul oficial: https://syncaila.com